Унгарското издание Magyarnemzet рисува критичен портрет за българския футбол. Както е

...
Унгарското издание Magyarnemzet рисува критичен портрет за българския футбол. Както е
Коментари Харесай

В Унгария: България няма класа, която да извади националния отбор от ямата

Унгарското издание Magyarnemzet рисува критичен портрет за българския футбол. Както е известно, довечера в Будапеща " маджарите " одобряват тима на Малден Кръстаич и гонят наложителни 3 точки.

" Българите сега нямат типичен футболисти като трагично починалия Георги Аспарухов или носителя на " Златната топка " Христо Стоичков. Животът на националния тим бе комплициран от злополука с рейс предходната година в Грузия, а България стартира европейските квалификации с домакинско проваляне от Черна гора ", стартира материалът. 

" Националният тим на България е запомнен от множеството футболни почитатели като отбора, воден от Христо Стоичков, който стигна до полуфиналите на Световното състезание през 1994 година. Това обаче е освен хвалба за оня народен тим, само че и рецензия към днешния състав. Българският футбол има първия си подем през 60-те години на предишния век, а втория си още по-ярък през 90-те години. На базата на аритметиката в този момент трябваше да се време за нов взрив на българския футбол, само че на хоризонта не се обрисува класа, която да изведе националния тим на България от ямата ", прибавят унгарците.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР